top of page
Search

Re-Armed kielisoitinkomppania Raato Artisteiksi


Tulevan Re-Armed -levyn ‘Ignis Aeternum’ ohella bändin kielisoittajat, basisti Juhana Heinonen, sekä kitaristit Oskari Niekka ja Allan Välimaa ovat siirtyneet Raato Custom Guitars –soittimien valtakuntaan

Herrat saivat mittatilaustöinä valmistetut soittimet muutama viikko takaperin ja ovat ennättäneet ottamaan tuntumaa uusiin työkaluihinsa. Soittimet voit nähdä tositoimissa 17.4. julkaistavalla musiikkivideolla.

Juhanalla on käytössään “TerRaatoR” 5-kielinen 36”-34” multiskaalabasso, jonka suunnittelun lähtökohtana käytettiin herran mieltymyksiä vuosien varrelta eri valmistajien soittimista – Lopputulos kiteytyy lausahdukseen “One Bass to Rule Them All”

Juhana kommentoi soittimestaan seuraavaa:

"Oman custom basson suunnitteleminen ja toteuttaminen vei minulta vuosia, koska omat mieltymykset muuttuivat usein mitä osia bassoon tulisi. Muutamat asiat olivat kuitenki varmoja; basson pitää olla kevyt, helppo soitettava, upean näköinen, laadukkailla mikeillä ja hardwareilla rakennettu ja basson saisi rakentaa vain yksi Suomen parhaista kitararakentajista. Onneksi tutustuin pari vuotta sitten Raato Custom Guitars:iin, josta sitten idea jäi muhimaan oikeaa hetkeä varten. Custom bassoon halusin yhdistää monen eri merkkituote bassojen parhaimpia puolia, joista koostuisi unelmieni basso. Pohdimme vaihtoehtoja ja saimme loppujen lopuksi basson, joka toteuttaa nämä kaikki kriteerit. The bass of my dreams became real!!

Oskari ja Allan päätyivät soittimissaan Custom V-malleihin, jotka suunniteltiin perustuen Oskarin taitavaan lyijykynä –draftiin. Soittimista muotoutui 27” –skaalaisia 7-kielisiä, jotta tarvittava tulivoima löytyy myös osassa biiseistä käytettävään G-vireeseen. Värimaailma soittimiin haettiin 5.6.2020 julkaistavan ‘Ignis Aeternum’ –levyn teemasta.

Oskarin mietteet Voyagerista:

"Totta puhuen mietittiin yhteistyötä Raato Guitarsin kanssa jo muutama vuosi aikaisemmin, mutta emme olleet siinä vaiheessa vielä täysin

valmiita sitoutumaan, heh. Nyt päätettiin sitten lopulta lähteä tuonne kielisoittajan karkkikauppaan, sata lasissa ja ikkunasta sisään!

En mitenkään voinut olla heti valmis valitsemaan kaikkia nippeleitä ja nappeleita, joten rungon muodot saatua kuntoon, sitä oli vaan monttu auki ja ihmetteli. Päätin pitää kuitenkin pään kylmänä ja speksit yksinkertaisina. Mitä vähemmän liikkuvia osia, sen parempi. Ja on meinaan parempi! Tuntuu kerrankin, että kaikki potikat ja kytkimet on siellä missä pitää ollakin, ja sustainia riittää, vaikka kävisi nappaamassa kahvin kesken nuotin. Oli uskomaton matka seurata torrakon valmistumista näin tiiviisti, ja kun lopulta otin tuon Skeletorin värisen kaunokaisen Tonefestin esittelyseinältä käsiini, se tunne oli veret seisauttava. Eihän siinä meinannut muut päästä kokeilemaan tai ihailemaan ollenkaan."Allanin mietteet omasta Voyagerista:

“Oli siistii seurailla työn eri vaiheita vierestä. Siinä tuli keksittyä uusia ideoita, joista Mika otti koppia, ja pistipä vielä paremmaksikin. Yllätyin, miten kitaran muotoilun- ja istuvuuden detaljien työstö suurennuslasin alla osoittautui näin isoksi jutuksi mun kohdalla. Ulkonäölle pirusti kunniaa, mutta kyllä tuntuma Voyageriin on jotain ainutlaatuista ja ensiluokkaista. Ensikosketus valmiin kitaran kanssa tuntui siltä kuin soittimeen olisi varastoitu lataus ylimääräistä soittotaitoa, haha!”

Raato Custom Guitars valmistaa mittatilaustöinä sähkökitaroita ja –bassoja Espoon Järvenperässä. Soittimissa yhdistyvät Soitettavuus, Sointi & Yksilöllinen ulkonäkö, jotka mukautetaan aina asiakkaan ja hänen mieltymysten mukaan.

Raato kynäili yhteistyöstä seuraavaa:

“Kun herrat ottivat yhteyttä, että aika on kypsä alkaa suunnittelemaan ja toteuttamaan uusia soittimia, olin varma, että nyt pääsee rakentamaan jotain hieman spesiaalimpaa. Ja hieman kikkailun puolelle se menikin.

Prosessi oli sinänsä helppo, kun gentlemanneilla on omat soittimensa erinomaisesti hallussa. ja ennen kaikkea heillä oli selkeä visio soittimen soitettavuuden osalta, siitä millaista soundia haetaan, mitkä vireet tulee taipua ja mihin suuntaan soittimen muotoilua viedään. Näiden pohjalta oli helppo lähteä ideoimaan ja viemään projektia eteenpäin.

Ja kun mielenkiintoiseen projektiin sattuu vielä sopivan kieroutuneella huumorintajulla varustettuja tyyppejä, niin eihän lopputulos voi olla muuta kuin erinomainen.”

RAATO ARTISTIT:

Raato Artisteja ovat myös Kimmo Hiltunen (S-Tool), Carl Johan Langenskiöld (Bob Malmström, Trident, Varoshan) sekä Karri Hänninen (Guitar Teacher, Youtube Thrasher)

LINKIT:

bottom of page