top of page
Search

Re-Armed kielisoitinkomppania Raato Artisteiksi


Tulevan Re-Armed -levyn ‘Ignis Aeternum’ ohella bändin kielisoittajat, basisti Juhana Heinonen, sekä kitaristit Oskari Niekka ja Allan Välimaa ovat siirtyneet Raato Custom Guitars –soittimien valtakuntaan

Herrat saivat mittatilaustöinä valmistetut soittimet muutama viikko takaperin ja ovat ennättäneet ottamaan tuntumaa uusiin työkaluihinsa. Soittimet voit nähdä tositoimissa 17.4. julkaistavalla musiikkivideolla.

Juhanalla on käytössään “TerRaatoR” 5-kielinen 36”-34” multiskaalabasso, jonka suunnittelun lähtökohtana käytettiin herran mieltymyksiä vuosien varrelta eri valmistajien soittimista – Lopputulos kiteytyy lausahdukseen “One Bass to Rule Them All”

Juhana kommentoi soittimestaan seuraavaa:

"Oman custom basson suunnitteleminen ja toteuttaminen vei minulta vuosia, koska omat mieltymykset muuttuivat usein mitä osia bassoon tulisi. Muutamat asiat olivat kuitenki varmoja; basson pitää olla kevyt, helppo soitettava, upean näköinen, laadukkailla mikeillä ja hardwareilla rakennettu ja basson saisi rakentaa vain yksi Suomen parhaista kitararakentajista. Onneksi tutustuin pari vuotta sitten Raato Custom Guitars:iin, josta sitten idea jäi muhimaan oikeaa hetkeä varten. Custom bassoon halusin yhdistää monen eri merkkituote bassojen parhaimpia puolia, joista koostuisi unelmieni basso. Pohdimme vaihtoehtoja ja saimme loppujen lopuksi basson, joka toteuttaa nämä kaikki kriteerit. The bass of my dreams became real!!

Oskari ja Allan päätyivät soittimissaan Custom V-malleihin, jotka suunniteltiin perustuen Oskarin taitavaan lyijykynä –draftiin. Soittimista muotoutui 27” –skaalaisia 7-kielisiä, jotta tarvittava tulivoima löytyy myös osassa biiseistä käytettävään G-vireeseen. Värimaailma soittimiin haettiin 5.6.2020 julkaistavan ‘Ignis Aeternum’ –levyn teemasta.